Preskočite na glavni sadržaj

66. Ljetne priredbe Krk

66. Ljetne priredbe Krk
Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 17. lipnja i 25. kolovoza 2022. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji je kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama postao prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
vrijeme: 17.06.2022. - 25.08.2022.
mjesto: Krk
url: https://www.grad-krk.hr/66-ljetne-priredbe-deset-glazbenih-13-kazalisnih-i-cetiri-izlozbena-dogadanja

Namjera organizatora Centra za kulturu Grada Krka jest ta da se 66. Ljetne priredbe održe kao događanje, dostojno sjećanja na Nikolu Udinu Algarottija, a kojem se odabirom kvalitetne glazbe i vrhunskih glazbenika odužujemo za njegovu bogatu ostavštinu, s time da ovogodišnji glazbeni program možemo predstaviti nazivom Darovi glazbe kroz vrijeme, zvuk i glas.

Programom je tako obuhvaćeno čak deset koncerata raspoređenih u tri cjeline, s time da će prva, Darovi glazbe kroz vrijeme, donijeti presjek glazbenih tradicija i stilova u rasponu od srednjovjekovne glazbe - starih pjesama i plesova, preko svjetovne renesansne glazbe - frottola, pa sve do inovativnih glazbenih slogova baroka i rokokoa. Druga cjelina, Darovi glazbe kroz zvuk predstavit će ansamble i glazbene kolektive posvećene sviranju neobičnijih, odnosno nešto manje eksploatiranih instrumenata poput harfe, puhačkih glazbala ili udaraljki, a treća, Darovi glazbe kroz glas dvije suradnje vrhunskih instrumentalista i vokalista. Međutim, u tu će trodijelnu glazbenu priču, u sklopu proslave Svjetskog dana glazbe, odnosno festivala Krk Music Fest, uvesti dva koncertna programa: prvi, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i, drugi, Nere Stipičević u pratnji četveročlanog ansambla.
 
Festivalski program→