Preskočite na glavni sadržaj

5. Tjedan istarskih knjižnica (18. - 22. rujna)

Društvo bibliotekara Istre pokrenulo je 2019. godine projekt pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica (TIK) koji ima za cilj promovirati i povezati knjižnice na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom. Peti po redu Tjedan istarskih knjižnica u sebi nosi poruku mira, a održat će se od 18. do 22. rujna pod sloganom 'Knjigom do mira'.
vrijeme: 18.09.2023. - 22.09.2023.
url: https://www.knjiznicaporec.hr/

Cilj svih ovogodišnjih aktivnosti diljem Istre je razvijanje svijesti o posljedicama sukoba, kako za pojedince, tako i za društvo. Gradska knjižnica Poreč pripremila je niz radionica i predavanja s kojima se pridružuje obilježavanju TIK-a, s ciljem promišljanja o načinima i važnosti postizanja unutarnjeg mira te uočavanja važnosti uloge knjige i čitanja u izgradnji sebe.
 
Ponedjeljak, 18. rujna u 11 h
“Riječima do mira”
Biblioterapijska radionica s Luanom Poleis za djecu mlađe školske dobi
 
U srcima leži div zvan Mir: boji se neprijatelja Svađe i Rata. Kada se sakrije od straha, jedini način da ga ohrabrimo i pronađemo je magičnim riječima. Otkrijmo zajedno koje su to magične riječi koje vode do Mira u našim srcima.
 
Četvrtak, 21. rujna u 12.30 h
“Transhuman agenda”
Edukativno predavanje Korada Korlevića
 
Nekoliko je ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, no jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za nove pothvate i iskorake u najizazovnijem vremenu u posljednjih 150.000 godina? Imamo li pravo samo čekati da se budućnost dogodi?
 
Petak, 22. rujna u 17 h
“Petkom u pet: Mir, mir, mir, nitko nije kriv…”
Edukativno – kreativna radionica za djecu predškolske dobi
 
Žudite  li stalno imati još više i više? Želite li uvijek imati jednu igračku više, tobogan u parku samo za sebe, sve ono što ima i tvoj prijatelj? Pohlepa je posvađala i Ivicu i Bruna, dvije vjeverice koje su obje bacile oko na posljednji češer u šumi.
 
Zbog ograničenog broja polaznika, svoj je dolazak potrebno najaviti na broj telefona 434-196. Sva događanja održat će se na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 4).
 
Također, u okviru obilježavanja 5.TIK-a, u razdoblju od 18. do 22. rujna 2023. godine, GK Poreč se  pridružuje svim istarskim knjižnicama u akciji „Članarina na po“. Akcija se odnosi na sve one koji se žele učlaniti u knjižnicu kao redovni godišnji članovi te na one koji žele obnoviti svoje redovno godišnje članstvo u knjižnici u pola cijene! Ova promotivna aktivnost ne uključuje obnovu/upis onih korisnika koji pri upisu već ostvaruju popust na godišnju članarinu.