Preskočite na glavni sadržaj

18. ljetne filmske radionice u Varaždinu

Od 11. do 15. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 traju 18. ljetne filmske radionice, a organizira ih udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA. Zainteresirana djeca i mladi mogu birati između tri radionice, a za polaznike su besplatne!
vrijeme: 11.07.2022. - 15.07.2022.
mjesto: Varaždin
url: http://www.vanima.hr/

Program je sufinanciran sredstvima Grada Varaždina i HAVC-a.
 
Filmske radionice udruga VANIMA organizira svako ljeto i uvijek su besplatne za polaznike. Prve su realizirane 2005. godine, a na njima je sudjelovalo trinaestero djece. Do danas u programima filmskih radionica u VANIMI sudjelovalo više od 300 polaznika koji su izradili tridesetak radova. Pridružite se i iskoristite ljeto za učenje novih kreativnih vještina. 
 
Radionicu animiranog filma vodit će voditelji i osnivači VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec. Cilj radionice je upoznati zainteresirane polaznike s osnovama izrade animiranog filma kako bi se lakše odlučili žele li rad u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA odabrati kao redovitu izvanškolsku aktivnost tijekom nastavne godine. Polaznici će izraditi kratak animirani film, odnosno vježbu na zajednički odabranu temu. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina. Prijavite se OVDJE .
 
Radionicu fotografije vodit će Monika Rusak, vlasnica obrta Creative visuals production. Polaznike će učiti o osnovama fotografije, svjetlu i kako ga pravilno upotrijebiti te brojne druge tajne zanata. Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u fotografiju, a na njoj će biti riječi i o kreativnosti u umjetničkoj fotografiji te utjecaju fotografije na društvo. Polaznici će naučiti i zašto je važna obrada fotografije te ideja i sam koncept kojeg će svaki od polaznika na kraju smisliti i realizirati. Radionica je dinamična i temelji se na puno praktičnog rada uz malo teorije. Namijenjena je djeci i mladima od 13 do 17 godina uz uvjet da posjedujete digitalni fotoaparat s kojim ćete raditi tijekom radionice. Prijavite se OVDJE.
 
Radionicu promo videa vodit će Dario Mikulek, vlasnik obrta Looma. Polaznici će imati prilike učiti kako izraditi zanimljivi video koji mogu koristiti u marketinške svrhe. Upravo tu vrstu kratkih videa publika najčešće konzumira putem društvenih mreža, a ujedno daje i najviše informacija te često potiče ljude na odluke. Radionica je namijenjena mladima 18+ koji žele naučiti kako producirati svoje kratke videe prema pripremljenom konceptu. Prijavite se OVDJE.