Preskočite na glavni sadržaj

15. Ljetne noći Teatra EXIT

15. Ljetne noći Teatra EXIT
U godini kada ovo zagrebačko kazalište slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXIT, i to u dva dijela. Prvi dio trajat će od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna 2024.
vrijeme: 03.07.2024. - 14.09.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://teatarexit.hr/

Većina programa 15. Ljetne noći Teatra EXIT | Teatar EXIT održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).
 
Osim predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, kao što su Kako misliš mene nema?!, Pluća, Početak, CABAres CABArei, Münchhausen, Cabaret - koncert za žlice i gitaru, Mala čuda, Susjed, itd., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih gostujućih predstava te dvije premijere.
 
Ljetne noći 3.7. prigodno otvara predstava San ivanjske noći, u produkciji Teatra EXIT, Gradskog kazališta Požega i ADU Zagreb. Dan kasnije, 4.7. bit će održana i premijerna izvedba, a oba dana predstava će se uprizoriti u Parku Ribnjak.

Predstava je nastala prema tekstu Williama Shakespearea, čiju prilagodbu te režiju potpisuju Sara Stanić Blažević i Rene Medvešek, a u predstavi igraju mladi glumci Nika Barišić, Vid Ćosić, Filip Lugarić, Ružica Maurus, Lara Nekić i Kristijan Petelin.
 
Drugi premijerni naslov, Komik Motion, u produkciji Teatra EXIT, Triko Cirkus Teatra i Ivana Đuričića, održat će se 19.7. na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak. Radi se o projektu koji je režirao jedan od najvećih živućih kazališnih klauna na svijetu - David Shiner. U predstavu su uključene i rutine koje su bile sastavni dio njegovih brodvejskih predstava te predstava Cirque du Soleila. Uz Davida Shinera, u predstavi igraju: Iva Peter Dragan, Ivan Đuričić, Iskra Jirsak, Domagoj Ivanković, Irena Tereza Prpić/Nikolina Majdak i Bojan Ban.
 
U Studiju EXIT, prije premijere koja je planirana najesen, imat ćete 11. i 12.7. priliku vidjeti prve izvedbe predstave Armagedonci, u režiji Sanje Milardović koja i glumi u predstavi, uz Juditu Franković Brdar i Ivana Simona.
 
Cjelokupni program Ljetnih noći Teatra EXIT obogaćen je i s dva glazbena događaja u suradnji sa Scenom Ribnjak. U utorak, 9.7. Mate Matišić i Hot Club Zagreb izvodit će glazbu čuvenog Djanga Reinhardta, dok ćete 3.9. moći uživati u koncertu Ivane Starčević i Matije Antolića koji će izvesti neke od najljepših blues, gospel, country i pop-pjesama.
 
Od gostujućih predstava, 12.7. moći ćete pogledati predstavu Teatra Erata, Od tišine do glazbe, u izvedbi Ivana Đuričića i Viktora Čižića. Zatim, Zijah Sokolović nastupit će 31.7. sa svojom predstavom Lijevo desno glumac, a 6.9. u Studiju EXIT gostuje Kazališna družina EMMA s nagrađivanom predstavom Bukača, nastalom prema istoimenoj knjizi Martine Mlinarević, a u režiji i izvedbi Tee Šimić. U Teatru EXIT 14.9. Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator gostovat će s dokumentarnom predstavom Bakice koja je osvojila gledatelje i kazališne kritičare.
 
Ove godine na Ljetnim noćima imat ćete priliku pogledati predstavu Realisti Narodnog slovenskog gledališča Nova gorica, koja je 2018. godine u Umagu dobila nagradu Zlatni lav za najbolju predstavu po izboru posjetitelja, a 2019. godine pripala joj je i Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića.
 
Sve predstave u prvom dijelu Ljetnih noći Teatra EXIT (3.7. - 3.8.) počinju u 21 sat, dok u drugom dijelu (30.8. - 14.9.), predstave koje se održavaju u Teatru EXIT i na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak počinju u 20 sati, a izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom dijelu, u 21 sat.
 
U slučaju kiše, predstave koje bi se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina ili u Teatru EXIT ili u zatvorenom prostoru Centra mladih Ribnjak.
 
Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr i na mjestima održavanja predstave; u Centru mladih Ribnjak i u Teatru EXIT sat vremena prije početka predstave te u Studiju EXIT, pola sata prije početka predstave.
 
Izvor: Teatar Exit