Preskočite na glavni sadržaj

12. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika 'Papandopulo'

12. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika 'Papandopulo'
Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija prvenstveno nastala s ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što širi raspon profesionalnih mogućnosti. 12. izdanje natjecanja održat će se u MD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu od 12. do 16. veljače 2024.
vrijeme: 12.02.2024. - 16.02.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://natjecanje-papandopulo.org/natjecanje-2024/

Program natjecanja po kategorijama nalazi se na www.natjecanje-papandopulo.org

Svi prijavljeni kandidati nastupit će na 12. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a pokazalo se da je ovo natjecanje svojevrsni završni ispit za najbolje od najboljih klasičara u Hrvatskoj budući da su pobjednici nerijetko ostvarili upečatljive inozemne karijere. Cilj natjecanja je da se već tijekom školovanja iznimne talente uputi u slojevitost i konkurentnost klasične glazbene scene i pripremi za velika međunarodna natjecanja.

Natjecanje se održava u pet kategorija, a otvoreno je glazbenicima iz Hrvatske te onima koji su se školovali ili diplomirali u Hrvatskoj, a čija dob ne prelazi 30, odnosno u određenim kategorijama 35 godina. Natjecanje podupiru Ministarstvo kulture i medija  i Grad Zagreb.

Svi prijavljeni kandidati poslali su za virtualnu nagradu Virtualni uzmah snimke skladbe hrvatskog autora po vlastitom odabiru. Nagradu Virtualni uzmah na temelju glasova publike zaslužili su Leon Korman (violina), Tonka Philips (viola) te Sara Čano (violončelo).

izvor/opširnije: HDS