Preskočite na glavni sadržaj

1 dan jahanja: 20 godina Komikaza / Fijuk ZG #4

Program 1 dan jahanja u Galeriji Atelijera Žitnjak održat će se ove subote 21. svibnja, od 16 do 23 h. Program uključuje jednodnevnu izložbu međunarodnog strip-kolektiva i nakladničke platforme Komikaze povodom 20 rođendana i četvrto izdanje zagrebačkog Fijuka...
vrijeme: 21.05.2022. -
url: https://www.facebook.com/atelijerizitnjak
Na regionalnoj, europskoj, pa i svjetskoj sceni, Komikaze su u posljednjih 20 godina postale sinonim za maštovit, uspješan i beskompromisan pristup alternativnom stripu eksperimentalnog karaktera, a to je potvrđeno brojnim lokalnim i internacionalnim izložbama, projektima i priznanjima, čija je kruna Nagrada najboljeg izdanja Angouleme strip-festivala (FR) u kategoriji nagrade za alternativni strip 2020. godine, za 18. broj tiskanog Komikaze-magazina (u međuvremenu su izašla još dva!). Time su se Komikaze uspele na sam vrh svjetskog alter-stripa, pa i stripa uopće, no i bez toga bi njihova izložba u Zagrebu, gdje je sve počelo, bila prvorazredni stripovski i kulturni događaj.

Izložbi Komikaza pridružit će se, nakon duge pauze, i četvrto izdanje zagrebačkog Fijuka, regionalnog sajma fanzina, grafika i DIY ("do-it-yourself" ili "uradi-sam") tiskovina i kulture (zadnje se održalo na zimu 2018. g. u prostoru Zelene akcije u Frankopanskoj, u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba), na kojem će se predstaviti lokalni mikro-izdavači/ce i kolektivi Agata i Apolonija Lučić, Amio Mon, Benjamin Beljan, M28, Petikat, gosti iz Beograda Konvoj bonton bajkera te same Komikaze i Atelijeri Žitnjak sa svojim brojnim izdanjima. Od 16 sati nadalje. Ali, ni to još nije sve!
Pored prigodne rođendanske slatko-slane zakuske otvorene svima, koliko ih ima, uvečer će uslijediti vrtna zabava u žitnjačkom unutrašnjem dvorištu, tijekom koje će posjetitelje/ice uveseljavati mlada gradska glazbenica Amio Mon (od 21 do 22 h), a nakon nje će svoj premijerni nastup ostvariti DJ-ica Lotta Love, koja će ljubav za sve širiti u sveobuhvatnim krugovima duha. 

1 DAN JAHANJA — pop-up akcija!!!
ft. KOMIKAZE + prijatelji/ce; od 16 do 23 h
@ Atelijeri Žitnjak / Centar periferije;
Žitnjak 53, 10000 Zagreb
— mikrosajam + mikroizdavači_ce + mikroizdanja + mikroradionice + kromuzika + XXL izložba —
/https://komikaze.hr/pop-up-akcija/