Preskočite na glavni sadržaj

Zvonimir Tanocki - "Slavonske impresije"

Izložba fotografija Zvonimira Tanockog - "Slavonske impresije" otvara se u srijedu 10. srpnja u 21 sat, u izložbenom prostoru Photo Art Gallery Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju. 
vrijeme: 10.07.2024. - 05.08.2024.
mjesto: Rovinj

Izložba pod nazivom „Slavonske impresije“ donosi tek mali izbor iz njegova bogatog stvaralaštva, iz kojeg je, između brojnih tematskih kolekcija radova, odabran uži izbor iz dvije od njih: iz „Ovdi vrime ko da je stalo“ i „Zemlje Rvata“. U njima on daje svoju osobnu sliku Slavonije, svjedočeći autorskom fotografijom o ljudima i običajima, njihovu radu i življenju, njihovu slavonskom habitatu i njihovu genius loci. Dajući nam tako, kroz svoju vizuru i svoju autorsku interpretaciju (emotivno obojenu zavičajnom osjećajnošću), jednu mozaičnu, slojevitu, raznoliku i živu sliku slavonskog kraja. Sliku koja s jedne strane ima socijalni naboj i životno-egzistencijalni naboj, vezan uz važnost održivog odnosa prema povijesti i vlastitim  korijenima, a s druge poetsko-lirski, čak kontemplativni, koji donosi ozračje i duh slavonskog podneblja (Višnja Slavica Gabout, prilagođeno iz predgovora)
 
Kustosica izložbe i autorica teksta u katalogu je Višnja Slavica Gabout.

Izložbu „Slavonske impresije“ moći će se razgledati u Photo Art Gallery CVU „Batana“ u Rovinju do 5.kolovoza 2024., u radno vrijeme galerije: pon-pet: 10,30-13,30/18-22h; sub: 10,30-13,30h. Ulaz je slobodan.