Preskočite na glavni sadržaj

Zvjezdan Ružić u nedjelju nastupa u 'Zajcu'

Jazz-glazbenik Zvjezdan Ružić održat će koncert u nedjelju 22. svibnja 2022. na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Glazbenik će publici predstaviti novi album 'Inspiration' projekta u kojem kombinira koncertni klavir i Mellotron – 'Pianotron'. Gosti na koncertu: Josipa Lisac i Luko Paljetak.
vrijeme: 22.05.2022. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/zvjezdan-ruzic-uz-josipu-lisac-i-luku-paljetka-obecavam-vam-magiju/
O svom novom albumu čija nas koncertna promocija očekuje zadnjega dana ovog tjedna, autor ističe:
Zaroniti u sebe, pronaći sebe u svijetu punom distrakcija - teško je. Ali kako mogu spoznati stvarnu ljepotu svijeta ako prije toga nisam upoznao sebe? Taj uron iziskuje puno truda, hrabrosti, boli i svega što našem egu nije drago. Ovaj album nastajao je posljednjih 900 dana, dok sam ronio po dubinama svoga bića tražeći sebe u sebi. Na tom putovanju nastale su ove skladbe. Svaka od njih obilježila je neki važan mi događaj, životnu spoznaju, moj pogled na svijet u tom trenutku.
Na svom putovanju susreo sam Josipu Lisac. Njezina uloga, važnost u mom životu puno je veća od ove skladbe i suradnje i ni približno ne stane u riječi. Ništa nije slučajno, pa tako ni moj susret s Lukom Paljetkom i fra Ivanom Kramarom. Naša suradnja zauvijek je zapisala naše prijateljstvo u note i stihove, u poruku života i ljubavi. Iz tragične priče ubojstva Georgea Floyda nastala je predivna suradnja s njujorškim zborom Harlem Gospel Choir kojom smo poslali važnu poruku, s nadom da će doći do svih koji je trebaju čuti.
O svojim gostima kaže i: „Na mom glazbenom putovanju imao sam veliku sreću biti prepoznat od dvoje tako velikih ljudi i umjetnika kao što su Josipa Lisac i Luko Paljetak. Oni su na samom početku „Pianotrona” prepoznali moju priču, vidjeli tu sliku u slici, podržali me i onda kada drugi još nisu vidjeli tu sliku. Danas je i drugi vide i na tome sam zahvalan, ali njih dvoje imaju posebno mjesto u mom srcu.“
Svoj riječki koncert najavljuje riječima: „Mjesecima iščekujem ovaj trenutak. Osim veličanstvene dvorane - ja ću te večeri imati i veličanstvene goste. U svakom slučaju, obećavam vam magiju!“