Preskočite na glavni sadržaj

Život i smrt spomenika u Zvijezdi

Gradski muzej Karlovac u Festivalu znanosti sudjeluje s programom 'Život i smrt spomenika u Zvijezdi'. Program je posvećen aktualnoj temi vrednovanja graditeljske baštine i izazovima njezinog očuvanja i posljedicama gubitka, a održava se do 7. svibnja. 
vrijeme: 02.05.2022. - 07.05.2022.
mjesto: Karlovac
Događanja u okviru Festivala znanosti u Gradskom muzeju započela su 2. svibnja i traju do subote, 7. svibnja, a sastoje se od predavanja uglednih stručnjaka s područja povijesti arhitekture, urbanizma i zaštite graditeljske baštine dr. sc. Ane Šverko i dr. sc. Marka Špikića, radionica za mlade o životu zgrade Muzeja - spomenika kulture i arhitektonske šetnje povijesnom jezgrom Karlovca za građanstvo koja je na rasporedu u subotu.
 
Suradnici karlovačkog festivalskog programa su dr. sc. Marko Špikić (Odsjek za povijest umjetnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Ana Šverko (Institut za povijest umjetnosti - Centar Cvito Fisković u Splitu), povjesničar umjetnosti Matej Mihalić i viša kustosica pedagoginja Muzeja grada Karlovca Lana Bede, voditeljica programa.
 
Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Deplijan→
 
Sve informacije o ovogodišnjem programu na web stranici i društvenim mrežama MGK www.mgk.hr .