Preskočite na glavni sadržaj

Zimsko izdanje festivala-akcije Projekt Ilica: Q'ART poziva na dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost

Ove zime Advent na Ilici počinje ranije i to kroz akciju kojom brine o najranjivijim skupinama te kroz teme dijeljenje, nesebičnost i velikodušnost potiče posjetitelje da podrže one kojima je to najpotrebnije. Zimsko izdanje festivala-akcije Projekt Ilica: Q'ART je posljednji ovogodišnji Q'ART pa su umjetnici, izlagači, glazbenici i rukotvorci za nedjelju 26. studenog svim posjetiteljima pripremili posebne prigodne radove. 
vrijeme: 26.11.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://projektilica.com/

Kroz programe koji su pripremljeni svi koji se prošeću Ilicom od Frankopanske do Krajiške ili od Krajiške do Frankopanske osjetit će posebnost i važnost ljudskih vrijednosti koje ovaj festival-akcija svaki puta komunicira.
U humanitarnoj akciji u sklopu zimske festival-akcije sudjeluju Udruga Fajter, Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja, Udruga životna linija, Udruga Merida, Meaw me, Udruga Kolibrići, Progovori autizam - širi ljubav, ADRA, Športsko kulturna braniteljska udruga, SPIK i Centar za rehabilitaciju Zagreb - dislocirana jedinica Radionica Zaprešić i za koje svi posjetitelji mogu donirati minimalni iznos od 10 eura pa na više onima kojima je najpotrebnije te će u znak zahvale dobiti poklon od humanitaraca. Budimo svi zajedno velikodušni te nesebično dijelimo onima kojima je potrebna pomoć pogotovo u ovo hladno doba godine.

Glazbeni performans kod Akademije likovnih umjetnosti pripremila je Ivana Galić koja će ujedno održati i Masterclass vokalnu radionicu. Kod Frankopanske na ulazu u Obrtničku komoru Zagreb nastupit će Jerko Jurin trio, a na Britanskom trgu će nastupiti kvartet vrhunskih glazbenika pod vodstvom Davora Doležala. Cilj ovog projekta je poticanje humanitarnog, socijalnog, emocionalnog, duhovnog i intelektualnog razvoja mladih kroz umjetnost.
Festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART prilika je da se predstave mladi umjetnici i kreativci Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te će se ovog puta predstaviti više od 25 studenata sa svojim radovima i umjetničkim promišljanjima. Kao što je to inače tradicija, u 12 će sati na Britanskom trgu, održat će se koncept second hand modna revija s naglaskom na odgovorno korištenje resursa. Dizajneri koji će vam predstaviti svoje kreacije su Humana Nova i La Bestia. Duž cijele Ilice biti će više od 300 izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine, umjetnine, hranu i obrtničke proizvode. Kavicu na tračnicama će vjerojatno zamijeniti neki topli čaj ili kuhano vino i uživati u glazbi i duhu zajedništva Projekta Ilice: Q'ART. Za one gladne pronaći će se i nešto slanog i slatkog.

Ovaj ulični Community Art festival-akcija ponovo zatvara Ilicu za promet od 8:00 do 16:30 te otvara za pozitivnu energiju i druženje kako bi obilježili ovu zimu. Tko voli festival-akcije Projekt Ilice: Q'ART onda mora obavezno doći jer je sljedeća prilika tek sljedeće godine u proljeće.

Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača i mikro donatora projekta kao i svesrdnoj podršci Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb.

Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama i na web stranici projekta www.projekt ilica.com.