Preskočite na glavni sadržaj

Zimski Book Club – besplatne radionice u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

Zimski Book Club, druženje i interaktivno otkrivanje bogatog književnog svemira, održat će se u tri termina po sat i pol, u prostoru Galerije na prvom katu Centra: 12.,14. i 19. siječnja 2022. od 18,30 do 20 sati, a zadnju četvrtu večer održat će se književna tribina s književnikom Damirom Karakašem, za javnost kao i s polaznicima Zimskog Book Cluba, 21. siječnja 2022., u 19 sati, u dvorani Centra. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 12.01.2022. - 21.01.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://www.czkio-susedgrad.hr/

S entuzijazmom i programom recentne, ali i klasične prvoligaške literature, kako domaćih tako i inozemnih književnih autora, u fotelji moderatorice očekuje vas Iva Cikojević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, djelatnica u kulturi i pasionirana čitateljica.
 
Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr.
 
Zimski Book Club
12.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat
Prvi termin – Književni intro
Čitanje danas – relaksacija, učenje ili bijeg od umorne svakodnevice? Kako steći i zadržati dobre čitalačke navike? Kako se snaći u 'gustoj šumi' ponuđene literature i odabrati pravi naslov za sebe? Vjerovati novinskim kritikama ili preporukama 'od ruke do ruke'? Izlazak iz čitalačke komfor zone, biti spreman za novo i drukčije. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – što su o čitanju rekli slavni pisci, mislioci i umjetnici suvremenici?
 
14.1.2022. / petak / 18,30 – 20,00 sati / I. kat
Drugi termin – In medias res
Iz perspektive čitatelja – Svaki polaznik predstavlja jedan roman - ili omiljen ili onaj koji je trenutačno na noćnom ormariću – ukratko prezentira svoju čitalačku 'povijest', u kojem se žanru osjeća najugodnije, koje su blagodati knjiga kod njega najdjelotvornije, analiza čitalačkog stila, pogled u budućnost – kako tu ljubav prenijeti drugima i nastaviti vrijednu knjišku tradiciju. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – prema izboru polaznika, što ih inspirira, kojim se knjigama uvijek iznova vraćaju.
 
19.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat
Treći termin – Analiza književnog djela kao poslatica za kraj
Pisci pišu, mi analiziramo – Rad na konkretnom književnom djelu s najviših polica domaće književnosti, aktualnom bestseleru 'Okretište' Damira Karakaša, kao uvertira i priprema za predstojeću književnu tribinu s njime. Koje su obavezne stavke dobrog romana? Kritičko promišljanje, subjektivni dojmovi, riječ struke. Odlike stila, identifikacija s čitateljem i ono što (nam) ostaje. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – iz izabranog romana, kao i dijelova recentnih kritika.
 
Književna tribina
21.1.2022. / petak / 19,00 sati / dvorana Centra
Damir Karakaš „Kada se u romanu ne događa ništa, a zapravo se događa – sve.“
Voditeljica: Iva Cikojević

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice i COVID potvrde.
Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) od 3.1.2022. svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Broj ulaznica je ograničen.