Preskočite na glavni sadržaj

Zimska radionica animiranog filma za osnovnoškolce u sklopu 11. Filmske naSTAVe

Hrvatski filmski savez otvorio je prijave za radionicu animiranog filma koja će se odvijati od 19. do 23. veljače, u terminu od 9 do 13 sati, u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu na adresi Gundulićeva 55.
vrijeme: 19.02.2024. - 23.02.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://filmskanastava.hfs.hr/
 
Koliko su školarci željni filmskog znanja pokazuje činjenica da svake godine Filmsku naSTAVu za vrijeme praznika pohađa više od 200 školaraca! Dok će se u kinu Kinoteka odvijati kinoprojekcije s analizom filmova za srednjoškolce, osnovnoškolce (1. - 4. razred) pozivamo na radionicu animiranog filma!
 
Nakon desetljeća provedbe u maloj dvorani kina Tuškanac, za vrijeme obnove zgrade, radionica se privremeno seli na novu lokaciju u PUG, inače i dom predmeta Filmske umjetnosti za srednjoškolce.
 
Radionički program zamišljen je kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Očekuje nas kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice - animirani film imat će prilike pogledati i prijatelji i obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.
 
Prijaviti se možete putem poveznice najkasnije do 16. veljače: https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024-radionice/
 
Za sve dodatne informacije i upite, obratite nam se e-poštom na obrazovni@hfs.hr.
 
Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju - jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima. Na Filmsku naSTAVu možete se prijaviti na poveznici: https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024
 
Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. Program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu.
 
Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.