Preskočite na glavni sadržaj

Zijah Sokolović sudjeluje u projektu Kazališta Ulysses

Glumac Zijah Sokolović održat će 25 online radionica za 150 osoba starijih od 54 godine u sklopu projekta 'Od životnog iskustva do kreativne uloge u životu'. Projekt je predstavljen novinarima na Velikom Brijunu, a provodit će se do ožujka sljedeće godine.
vrijeme: 28.07.2022. -
Kazalištu Ulysses dodijeljena su sredstva za provedbu projekta „Od životnog iskustva do kreativne uloge u životu“ u sklopu poziva Umjetnost i kultura online, koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda i sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
 
Putem kazališne umjetnosti, osobe starije od 54 godine, analizirat će vlastite životne situacije te ih odigrati ponovo u novim okolnostima uz mentorstvo Zijaha Sokolovića i Dražena Šivka. Sudionici će, upoznavajući se s alatima distanciranog i izvanjskog pogleda na vlastiti život stjecati vještine relativiziranja i demistifikacije izazovnih okolnosti i situacija, a podizanjem svijesti o vlastitoj nemoći moći će otkloniti pritisak društva i vlastitih očekivanja.
 
Zijah Sokolović, jedan od najpoznatijih glumaca s ovih područja, ima i značajno pedagoško iskustvo. Dugi niz godina predavao je na katedri za glumu Bruckner Konzervatoriuma u Linzu, a na Brijunima, u sklopu sezone Kazališta Ulysses izuzetno uspješno igra u predstavi ”Glumac je... glumac... je glumac”, koja je odigrana 1650. put.
 
Na radionicama mogu sudjelovati osobe starije od 54 godine bez obzira na mjesto boravišta, spol ili prethodno iskustva.
Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem prijavne forme, koja će biti objavljena na stranicama.

https://www.ulysses.hr/