Preskočite na glavni sadržaj

Želim ti osmijeh! – akcija za malene pacijente Klinike za dječje bolesti Zagreb

Muzej grada Zagreba i portal Wish mama pokrenuli su akciju 'Želim ti osmijeh!' za darivanje malenih pacijenata Klinike za dječje bolesti Zagreb, uoči Dana svetog Nikole.
prijava: 28.11.2021
Poziv za sudjelovanje u akciji prenosimo u nastavku.

Bliži nam se jedan od djeci najomiljenijih dana, dan svetoga Nikole, Nikolinje! Uskoro će mališani pripremati čizmice pitajući se kakve će darove u njima pronaći na jutro 6. prosinca!
No, bitno je prisjetiti se i onih koji tijekom nadolazećih praznika ne mogu biti u toplini svoga doma i darove pronaći u ulaštenim čizmicama na svom prozoru. Zato će Muzej grada Zagreba i portal Wish mama u akciji darivanja poklon paketa ŽELIM TI OSMIJEH! i ove godine, povodom dana svetoga Nikole, darovima obradovati male pacijente Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva). 
Sjajan odaziv djece, kako pojedinačno tako i cijelih razreda iz mnogih škola diljem Hrvatske, koji su se prošle godine svojim crtežima priključili našoj akciji, dodatan su nam poticaj da ih i ove godine pozovemo  da se pridruže akciji i darivanju! I ove godine, uz već pripremljene darove, malenim pacijentima želimo darovati lijepe poruke i crteže njihovih vršnjaka, nešto čime ćemo im pokazati da mislimo na njih, želimo im brzo ozdravljenje te da i oni osjete blagdansku čaroliju i toplinu adventa. Jednostavno, želimo im izmamiti osmijeh! 

'Draga djeco, ne sumnjamo da već znate kakav bi vas dar najviše razveselio. No, što biste poželjeli dječici koja blagdanske dane, umjesto u toplini svoga doma i obitelji, provode u bolničkim krevetima? Nacrtajte i/ili napišite lijepe želje za malene pacijente. 
Pokažimo im da mislimo na njih i da želimo da i oni osjete radost adventa! Sigurni smo da će i ove godine tople poruke i crteži njihovih vršnjaka malenim pacijentima uljepšati dane provedene na liječenju! Vjerujemo da će nam svima najljepši dar za naš trud biti njihovi osmijesi i saznanje da smo im uljepšali bolničku svakodnevicu. Možete se koristiti drvenim bojicama, flomasterima, pastelama, kolažom ... 
 
Fotografirajte svoje radove i pošaljite nam ih e-mailom na adresu: zelimtiosmijeh@mgz.hr do nedjelje, 28. studenoga 2021. Molimo da uz fotografiju rada navedete ime i dob malog autora. Pripremljenim darovima i svim lijepim dječjim radovima, željama i crtežima male pacijente Klinike za dječje bolesti Zagreb darivat ćemo u utorak, 7. prosinca 2021. u 11 sati.

Kako bismo na sudjelovanju i želji da usreći malene pacijente zahvalili baš svakom dijetetu koje nam pošalje svoj rad, po završetku akcije svi koji se uključe moći će, putem poveznice na web stranici Muzeja grada Zagreba i portala Wish mama, preuzeti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje. Jer, sigurni smo, svaki će dječji rad i lijepa želja doista uljepšati dan i iznamiti osmijeh na lice nekom malenom pacijentu! Uz zahvalnicu, svakom djetetu (u pratnji roditelja) darujemo besplatan posjet Muzeju (može se iskoristiti do kraja ožujka 2022. godine).'



http://www.mgz.hr/
https://www.wishmama.hr/