Preskočite na glavni sadržaj

Zbornik radova 'Proaktivno djelovanje školskih knjižnica u Godini čitanja' dostupan online

Zbornik radova 'Proaktivno djelovanje školskih knjižnica u Godini čitanja' dostupan online
Objavljen je zbornik radova 13. okruglog stola za školske knjižnice održan na temu 'Proaktivno djelovanje školskih knjižnica u Godini čitanja'. Zbornik je dostupan u pdf obliku na mrežnoj stranici Hrvatskog knjižničarskog društva.  
Skup je održan 7. listopada 2022. u organizaciji Sekcije za školske knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje - Podružnica Split i Društvom knjižničara u Splitu

Skup se tematski bavio problematikom poticanja čitanja i proaktivnim aktivnostima školskih knjižnica na ostvarenju planiranog cilja tijekom Godine čitanja 2021. Cilj skupa bio je pomoći stručnim suradnicima knjižničarima u ostvarivanju osnovnezadaće školske knjižnice, odnosno stvaranja aktivnih čitatelja i pripreme učenika za cjeloživotno obrazovanje, predstavljanja primjera uspješnog djelovanja školske knjižnice u procesu poučavanja i poticanja čitanja, poučavanja etičnog korištenja građe primjerenog dobi učenika te ukazivanje na moguće probleme s kojima se školsko knjižničarstvo susreće prilikom provođenja programa i aktivnosti za poticanje čitanja i ostvarivanja svoje zadaće –potpori nastavnom procesu i povezivanju s lokalnom i širom zajednicom.

Urednice izdanja: 
Marijana Čubaković, Merien Hadrović, Ana Saulačić.

Zbornik preuzmite na poveznici:
https://izdanja.hkdrustvo.hr/



Elektronička izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva

 
(Objava: Listopad 2023.)