Preskočite na glavni sadržaj

Završen prvi ciklus inkluzivnog europskog projekta udruge Filmaktiv — Film svima svugdje online

Filmaktiv zaključuje godinu ispunjenu inkluzivnim projektima završetkom prvog ciklusa projekta 'Film svima svugdje online', financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.
vrijeme: 29.12.2021. -
url: https://filmaktiv.org/

U projektu su sudjelovali učenici i učenice iz primorsko-goranskih škola — Osnovne škole „Petar Zrinski“ Čabar predvođeni Ksenijom Petelin i učiteljicom Radmilom Urh; područne škole Tršće predvođeni učiteljicom Sandom Štimac; Osnovne škole „Podmurvice“ predvođeni učiteljicom Željkom Milošević i Osnovne škole Scuola elementare „San Nicolo“, predvođeni Natašom Jelčić-Kovačević i maestrom Ninom Tomšić Dubrović. Ukupno 38 učenika i učenica sudjelovalo je u edukacijama medijske i filmske kulture, inkluzivnih kulturnih praksi, hrvatskog znakovnog jezika te praktičnog učenja snimanja i montaže nakon čega su izradili vlastite filmove koji će biti prevedeni i prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe te prikazani u sklopu online 'Film svima svugdje online' festivala u svibnju 2022.
 
U drugom polugodištu im se pridružuju učenici i učenice još 4 škole — Osnovne škole „Brajda“, Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“, OŠ „Gelsi“ i Srednje škole „Buzet“ koji će također imati priliku upoznati se s inkluzivnim kulturnim praksama te i sami biti njihovi kreatori.
 
Projektom se educira djecu i mlade u području medijske kulture teoretskim i praktičnim radionicama s ciljem razvijanja njihovih socijalnih i kreativnih vještina, razvijanja interesa za konzumiranjem i kreiranjem kulture, aktivnom participacijom u društvu; djeca i mladi se upoznaju s inkluzivnom kulturom, njenom važnosti, mogućom primjenom i važnosti kulture dostupne svima, osnažuje se razumijevanje važnosti inkluzivnog djelovanja te potiče kreativno izražavanje kroz filmski medij.
 
Projekt Film svima svugdje online, ukupne vrijednosti 343.000,00 kn financiran je kroz Europski socijalni fond u okviru poziva Umjetnost i kultura online, UP.02.1.1.14.0072 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. pri čemu sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 51.450,00 kn te iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 291.550,00kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 14.6.2021. do 13.6.2022.
Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Filmaktiv.