Preskočite na glavni sadržaj

Završen natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata

Na tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata 'Bili smo prvi kad je trebalo', koji tradicionalno, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) ove je godine pristiglo 18 naslova.
vrijeme: 12.09.2021. -
mjesto: Koprivnica

Prosudbeni sud u sastavu: Josip Palada, Marijan Ivančan i Mladen Pavković, najboljom je proglasio knjigu „Junačka i sveta Hrvatska“, autora Vlade Košića, sisačkog biskupa i Ivana Tolja, generala HV u miru, koju je objavila Sisačka biskupija.
 
Poglavito su pohvaljene knjige Tanje Belobrajdić  „Nisu zaboravljeni – grad heroja“ (Vukovar) i „Rat prije rata“ Viktora Stojkića (Mostar) te knjige „Mama, ne vidim nebo“ Ani Galović (Zagreb) i „Anđeo“ Katarine Pejaković (Kanada).
 
Priznanje, koje se sastoji od Velike zlatne plakete 'Bili smo prvi kad je trebalo', laureatima će biti svečano uručeno sredinom listopada u Sisku.
 
Natječaj se organizira od  2000. godine, s ciljem da se što više piše i objavljuje o Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države.