Preskočite na glavni sadržaj

Završen jubilarni Dubrovnik film festival

U Kinu Sloboda u nedjelju, 17. listopada, održana je dodjela nagrada najboljim filmovima, čime je i završen jubilarni, deseti po redu Dubrovnik film festival. Grand prix Festivala odlazi u Španjolsku.
vrijeme: 17.10.2021. -
mjesto: Dubrovnik

Uz tročlani ocjenjivački žiri, glumicu Jelenu Perčin, redatelja i ilustratora Milana Trenca i filmskog djelatnika te voditelja filmskog festivala u Turskoj, Ahmeta Boyacioglua, koji su odlučili o najboljima u devet kategorija, za onu desetu, nagradu publike, odluku su donijeli svi oni koji su proteklog tjedna svoj glas dali putem festivalskih web platformi te gledatelji natjecateljskih projekcija uživo u dvorani.
 
Svečanost zatvaranja Festivala i dodjelu nagrada, koja se osim u Kinu Slobodi mogla pogledati i putem YouTube kanala, vodio je filmski kritičar Boško Picula. Za natjecateljski program bila su izabrana 52 filma. Nagrade su dodijeljene u deset kategorija, a mogli su se pogledati filmovi mladih kreativaca iz petnaest zemalja s tri kontinenta. Posebno priznanje, tijekom ceremonije zatvaranja, dodijeljeno je idejnom začetniku DUFF-a, profesoru Jozu Serdareviću.
 
Ocjenjivački žiri Grand Prix dodijelio je filmu Camina conmigo (Hodaj uz mene). Riječ je o skupnom radu nastalom u produkciji škole C.E.I.P. Serreria iz španjolske Valencije. "Film nas u samo 3 minute i 39 sekundi podsjeća na stalnu prisutnost rodnih predrasuda i uči borbi protiv rodne neravnopravnosti" – obrazloženje je ocjenjivačkog žirija.
 
Glasovi publike ovogodišnjeg festivala otišli su animiranom filmu Za Litnjega Mroka, autorice Ivane Šerić. Opširnije...