Preskočite na glavni sadržaj

Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival

Projekcijom filma 'Povjerenje' Matije Benića i dodjelom nagrada,12. rujna, zatvoreni su 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. 
vrijeme: 12.09.2021. -
url: https://frff.com.hr/

Posljednja projekcija filmski bogatog tjedna u Karlovcu održana je u Dnevnom boravku na Mrežnici. Prikazan je film Povjerenje redatelja Matije Benića. Matija Benić filmove snima od malih nogu te je osvojio nekoliko nagrada na festivalima za mlade, uključujući nagradu za najbolju režiju na Four River Film Festivalu u Karlovcu 2019. godine. Povjerenje je premijeru imao na nedavno završenom Pulskom Filmskom Festivalu.

Kroz pet festivalskih večeri građani Karlovca i Karlovačke županije imali su priliku pogledati četiri hrvatska dugometražna igrana filma uz gostovanja redatelja i ekipe filmova Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović, Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara, Lihvar u režiji Nemanje Ćeranića te Povjerenje u režiji Matije Benića. 

Osim na projekcijama filmova, publika je imala prilike uživati i učiti u bogatom rasporedu edukativnih programa, raspravama i predstavljanjima, a u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić organizatori su ugostili i Davora Rostuhara koji je predstavio svoju knjigu Ljubav oko svijeta te su posjetitelji mogli pogledati i pripadajuću izložbu fotografija.

Dodjelu nagrada karlovačka publika pratila je uživo u Urbanom parku Hrvatskog doma. Opširnije…

Popis nagrada možete pronaći ovdje. Dodatne online projekcije nagrađenih filmova mogu se pogledati na ovoj poveznici.