Preskočite na glavni sadržaj

Započeo koncertni ciklus KONCI.HR

Započeo koncertni ciklus KONCI.HR
Program Koncertnog ciklusa Hrvatske KONCI.HR započeo je koncertom u Rijeci 23. ožujka - u katedrali sv. Vida uz nastup Zbora HRT. 
vrijeme: 23.03.2024. - 22.11.2024.
mjesto: Rijeka, Pula, Zadar, Osijek, Vinkovci, Donji Miholjac, Tikveš, Kopački rit

KONCI.HR - ciklus koji glazbom povezuje Hrvatsku!

Koncertni ciklus Hrvatske - KONCI.HR, projekt Hrvatske udruge glazbenih organizatora i partnera iz cijele Hrvatske, ovog ožujka započinje u Rijeci! Konci.hr čine dva ciklusa, Jadranski i Panonski, ukupno četrnaest koncerata u sedam hrvatskih gradova. 

Ciklus Hrvatske udruge glazbenih organizatora (HUGO) nastao u suradnji s lokalnim partnerima,  započinje 23. ožujka 2024. u Rijeci. U suradnji s HNK Ivana pl. Zajca, u Katedrali sv. Vida s početkom u 19 sati nastupit će Zbor Hrvatske radiotelevizije. Pod ravnanjem mo. Tomislava Fačinija uz soliste Mariju Kuhar Šoša (sopran), Martinu Gojčeta Silić (mezzosopran), Stjepana Franetovića (tenor) i Roberta Kolara (bariton), Zbor će izvesti amblematsko djelo domaće vokalne baštine, Hrvatsku misu Borisa Papandopula. 
 
Koncertni ciklus Hrvatske - KONCI.HR - kroz Jadranski i Panonski ciklus u 2024. donosi 14 koncerata raspoređenih u Pulu, Rijeku, Zadar, Osijek, Donji Miholjac, Vinkovce i Tikveš (Kopački rit). Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija RH koje podržava projekt te lokalnim organizatorima, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, Kulturnom centru Osijek, Istarskom narodnom kazalištu u Puli i Koncertnom uredu Zadar, građani će imati priliku uživati u koncertnim izvedbama eminentnih hrvatskih glazbenika i to upravo iz gradova koji participiraju u programu.
               
HUGO ovim projektom ima namjeru osnažiti lokalne organizatore u organizaciji cijelo sezonskih strukturiranih koncertnih aktivnosti te potaknuti intenzivnu razmjenu i umrežavanje lokalnih ansambala i izvođača na nacionalnoj razni, a koji su i sami nerijetko organizatori glazbenih događanja u svojim sredinama.
               
U programu ciklusa KONCI.HR u 2024. nas očekuju nastupi ansambala, solista i glazbenika, te ujedno i članova HUGO-a, a to su: Jazzistra Orchestra & Ervin Baučić (vokal) s programom Atomic (pjesme Atomskog skloništa); Zagrebački solisti koji glazbom slave 70. obljetnicu djelovanja; Vokalni ansambl Antiphonus & Petrit Çeku koji donose program Romancero Gitano; Operni solisti Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, Gabrijele Deglin (sopran) i Stefany Findrik (mezzosopran) uz klavirsku pratnju Nataliye Marycheve koje će izvesti operne arije i duete; Kvintet Zadarskog komornog orkestra u sastavu Marco Graziani (violina), Ankica Šoša Graziani (violina), Lucija Brnadić (viola), Branimir Pustički (violončelo) i Katja Repušić (klavir) koji će predstaviti  virtuozna hrvatska i europska komorna djela; Duo Mario Zbiljski (bisernica) i  Konstantin Krasnitsky (klavir) koji će predstaviti tamburicu kao solistički instrument pogodan za izvedbu klasične glazbe. 
  
Osim što će naš jedini profesionalni zbor, Zbor HRT-a,  pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija izvesti velebnu Hrvatsku misu u Rijeci, imat će čast istim djelom, otvoriti u sklopu ovog ciklusa, novu osječku koncertnu dvoranu čije se otvorenje očekuje u listopadu.

FB - Hrvatska udruga glazbenih organizatora