Preskočite na glavni sadržaj

Započela manifestacija 'Kršćansko lice kulture'

Manifestaciju „Kršćansko lice kulture“ organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Ova manifestacija organizira se četvrti put i nastavlja se na prijašnju manifestaciju „Dani kršćanske kulture“ koja se od 2005. godine u korizmenom vremenu organizirala u Dubrovačkoj biskupiji.
vrijeme: 19.03.2023. - 31.03.2023.
mjesto: Dubrovnik

Manifestacija se održava se od nedjelje 19. ožujka do petka 31. ožujka te donosi osam različitih i zanimljivih kulturnih događaja. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Događanja čine jedna izložba, tri koncerta, jedno predavanje, jedno predstavljanje knjige i tradicionalna pobožnost na Srđu. U programu manifestacije sudjeluje i Srpska pravoslavna crkva te se tako nastavlja njegovati ekumenski dijalog.

Manifestacija je otvorena u nedjelju 19. ožujka u klaustru dominikanskog samostana izložbom „Mysterium crucis“ odnosno križni put u djelima suvremenih dubrovačkih umjetnika koju koordinira akademska umjetnica dr. sc. Iris Lobaš Kukavičić.

Posljednjeg dana ovogodišnje manifestacije 31. ožujka u 20 sati u crkvi Male braće održat će se veličanstveni Verdijev „Requiem“ kojeg će izvesti impozantan broj glazbenika o čemu je govorio ravnatelj DSO-a Begić. Program izvode Dubrovački simfonijski orkestar i Akademski zbor „Pro musica“ iz Mostara, a dirigira Norman Widjaja.

PROGRAM MANIFESTACIJE

Opširnije: https://db.hr/