Preskočite na glavni sadržaj

Zalogaj poezije: 'Pjesničkom riječju, stop nasilju nad ženama'

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture poziva sve zainteresirane pjesnike ovaj petak, 24. studenoga, u 18 sati, na književnu večer pod nazivom 'Pjesničkom riječju, stop nasilju nad ženama', koja će se održati u okviru tribine 'Zalogaj poezije'. Okupljanje je zakazano u zgradi Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Ulica kralja Tomislava 5).
vrijeme: 24.11.2023. -
mjesto: Sisak
url: https://www.facebook.com/supauksk

Nastupit će autori koji imaju napisane pjesme na tu temu u širem smislu. Program će voditi nagrađivana sisačka pjesnikinja Sanja Domenuš.
 
Projekt se već petu godinu kontinuirano održava u Sisku, a započeo je na nacionalnoj razini kao Blog pod nazivom Pjesničkom riječju 'Stop nasilju - Poetry word 'Stop violence' u jedanaestom mjesecu 2012. godine, kada je skupina pjesnika entuzijasta svojim načinom tj. riječju izrazila svoju potporu, pišući pjesme na društvenim mrežama. Sada već obilježavamo ovaj dan u preko 50 gradova i 10 država te održavamo zajedničke programe na taj dan, koje započinjemo istim uvodom, svatko u svom gradu.
 
''Zalogaj poezije'' se u 2023. godini održava uz potporu Sisačko-moslavačke županije.