Preskočite na glavni sadržaj

Zaklada Marin Čilić dodjeljuje stipendije mladim talentima - glazbenicima i sportašima

Deset stipendija bit će dodijeljeno učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju te isto toliko stipendija mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu. 
prijava: 4.12.2023
url: https://marincilic.com/hr/zaklada/
Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju vrijednu tradiciju dodjele stipendija darovitoj djeci u Hrvatskoj. Već šestu godinu, Zaklada poziva mlade talente da se prijave na program stipendija Zaklade Marin Čilić. Do danas su dodijeljene čak 103 stipendije, a Zaklada i dalje traži nove talentirane glazbenike i sportaše. Natječaj je otvoren do 4. prosinca, a šestoj generaciji stipendista bit će dodijeljeno ukupno 20 stipendija, podijeljenih u dvije kategorije: glazbena i sportska. 
 
Deset stipendija bit će dodijeljeno mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu, a deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju. Sve sportske stipendije kao i stipendije glazbenika u srednjoj školi iznose 1.500,00 EUR (11.301,75 kn), dok stipendije za glazbenike iz osnovnih škola iznose 1.000,00 EUR (7.534,50 kn). 
 
Kriteriji za odabir kandidata su prvenstveno ostvareni rezultati na natjecanjima, zatim socioekonomski status, uspjeh u školi te kvaliteta motivacijskog pisma. Sve detalje o natječaju, kao i dodatne informacije o radu Zaklade Marin Čilić, možete pronaći na službenoj stranici Zaklade te na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.


Foto: Martina Pašić