Preskočite na glavni sadržaj

Zajednička izložba Art ćakule: "Razgovori sa sobom"

U utorak 8. kolovoza 2023. u 20 sati u Galeriji Juraj Klović u Rijeci održat će se svečano otvorenje druge zajedničke izložbe “Razgovori sa sobom” kulturne platforme Art ćakula koju je pokrenula Ivana Egić, riječka umjetnica sa švedskom adresom putem Zoom platforme, Facebooka, Instagrama, YouTubea i na web stranici.
vrijeme: 08.08.2023. - 22.08.2023.
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/artcakula/
Na izložbi u Rijeci svoj rad izložit će 19 umjetnika i članova Art ćakule: Vesna Opavsky, Leonardo Budimlić Majnarić, Lea Čeč, Kristina Kinkela Valčić, Ivana Egić, Gloria Sellan, Dora Vukičević Hellström, Koraljka Jukić, Matilda Muller, Boris Roce, Ivana Kutuzović, Snježana Pokos Vujec, Ana Hanzel, Borislav Božić, Ljubica Lovrenčić, Nina Lekić, Valentina Ilijevska, Sanja Pribić, Jasna Opavski.

U predgovoru za katalog izložbe kustosica i članica Art ćakule, Romana Tekić ističe: “Devetnaest naizgled različitih poetika i kreativnih izražajnih mogućnosti predstavlja se većinom s recentnim radovima što je pokazatelj kontinuiteta njihove želje i strasti za umjetničkim djelovanjem i kreativnim stvaranjem. Svi oni, naizgled različiti, tvore jedinstvenu, ali dinamičnu cjelinu ove izložbe, koja slavi duh ukupnosti ove umjetničke grupe, i to kako trodimenzionalnog predmeta tako i slike, ali i multimedijalnih radova“.
Uz izložbu planiran je popratni program koji komunicira s publikom: - "Art ćakula live" - koji će biti izveden u sklopu otvorenja uz aktivno sudjelovanje publike, a sama izložba Art ćakulaša ostaje otvorena do 22. kolovoza.
Opširnije