Preskočite na glavni sadržaj

'Zajc' u još jednom, šestom EU projektu: Od 2017. riječkom HNK-u odobreno pola milijuna eura

Nedugo nakon što je okončan ADESTE+ a upravo započeo projekt DeConfining, riječki je HNK Ivana pl. Zajca postao dijelom još jednog velikog EU projekta. Upravo odobren projekt 'Fortissimo' bit će sufinanciran iz programa Creative Europe – Innovation Lab 2022, a njegova je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna eura (2.831.311,29).  Riječki dio projekta vrijedan je 118.690,50 eura a bit će sufinanciran s 71.165,70 eura.
vrijeme: 21.12.2022. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Projekt Fortissimo kreirat će interaktivni digitalni alat odnosno aplikaciju koja će klasičnu glazbu  približiti novim generacijama. Mladim će korisnicima omogućiti dinamično i intuitivno učenje a učiteljima ponuditi inovativan alat za učenje na daljinu, kao i za standardnu nastavu.
 
U projektu sudjeluju 22 partnera iz 11 europskih zemalja, Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske, Danske, Španjolske, Austrije, Poljske, Litve, Slovenije i Ukrajine. Realizacija počinje u ožujku 2023. i potrajat će dvije godine odnosno do kraja veljače 2025.
 
Započinje Fortissimom za dobnu skupinu od šest do sedam godina na 11 europskih jezika.
 
U projektu sudjeluju brojni partneri audiovizualnog sektora, kazališta te obrazovne institucije. Osim Riječkog simfonijskog orkestra, sudjelovat će i orkestri Fondazione Haydn (Italija) te njemačkog Kazališta Magdeburg. Cilj je djeci osigurati potpun pristup digitalnim alatima za drugačije, razigrano i zabavno učenje.
 
Podsjetimo, riječki HNK nedavno je završio projekt ADESTE+, usredotočen na razvoj publike, čiji je jedan od rezultata i otvaranje jedinstvene kazališne Galerije „Zajc“. Isto tako, „Zajc“ je ljetos postao dijelom još jednog velikog, četverogodišnjeg EU projekta, DeConfining, u kojem sudjeluje zajedno s nizom velikih europskih i afričkih kulturnih institucija i gradova.
 
Ukupno je riječkom HNK-u, kao partneru u šest EU projekata, od 2017. godine do danas odobreno pola milijuna eura.