Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački plesni ansambl online / ZPA ONLINE

Zagrebački plesni ansambl online / ZPA ONLINE
Zagrebački plesni ansambl novim programom ZPA ONLINE –  edukativno-kulturnim programom prilagođenim aktualnoj situaciji, koji se održavao u online okruženju, želio je učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, posebice osjetljivim skupinama u zajednici, motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i kanalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.
U okviru programa ZPA ONLINE provodile su se edukacije u formi radionica plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te radionica pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Osim specijaliziranih aktivnosti, projekt je uključivao i programe otvorene za širu publiku. Kroz program ZPA trenira, članice Zagrebačkog plesnog ansambla predvodile su za sve zainteresirane plesne treninge.

Putem programa Ispričat ću ti ples zainteresirana publika imala je priliku saznati više o dosadašnjem radu Zagrebačkog plesnog ansambla kao i arhivi; u formi moderiranih razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli. Snimke razgovora s Ognjenom Vučinićem i Sašom Božićem dostupne su putem platforme Vimeo.

Program Ministarstvo kulture i medija podržava putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

ZPA ONLINE_Razgovor s Ognjenom Vučinićem from zagreb dance company on Vimeo.


ZPA ONLINE_Razgovor sa Sašom Božićem from zagreb dance company on Vimeo.
 

Aktivnosti ZPA pratite na Facebook stranici Ansambla.