Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački FER najavljuje izložbu 'Feropolis'

Otvorenje izložbe »FEROPOLIS« održat će se u utorak 21. studenoga u 13 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Izložbom će se predstaviti razvoj i gradnja fakultetskoga kompleksa tijekom vremena te tehnološko-znanstveno-gospodarski razvoj koji ju je pratio. 
vrijeme: 21.11.2023. - 25.11.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.fer.unizg.hr/

U iščekivanju nadolazeće obnove jedne od fakultetskih zgrada, ovom izložbom želi se skrenuti pozornost na trajnu modernizaciju koju FER njeguje od samog osnutka.

Arhitektonskim prikazom idejnih rješenja, kao i njihovom vizualizacijom, bit će izložena povijest FER-a tijekom gradnje, ali i vizije prostornog širenja koje su nudile rješenje za nedostatak postojećih kapaciteta. Program izložbe prati tri ciklusa prostornog razvoja, počevši od 1956. godine do danas, koji će biti predstavljeni u virtualnom obliku na portalu Virtualne izložbe Nacionalne i sveučilišne knjižnice te u fizičkom obliku u prostoru Fakulteta.

Izložba, koju je pripremila Središnja Knjižnica FER-a, bit će postavljena u Aleji laptopa u prostoru Fakulteta, a svečano će je otvoriti prof. dr. sc. Vedran Bilas, dekan FER-a.

Izvor: Fakultet elektrotehnike i računarstva