Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka promocija romana 'Ljubavna pjesma'

Izdavačka kuća Beletra i autor Ante Jeličić Beleca najavljuju zagrebačku promociju romana 'Ljubavna pjesma' u petak, 2. lipnja, u 19 sati, u knjižari 'Hoću knjigu Megastore', Bogovićeva 7. Nakon zagrebačke promocije održat će se još tri velike promocije (Split, Hvar i Vela Luka).
vrijeme: 02.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/beletra.hr/

Na predstavljanju romana govorit će autor knjige Ante Jeličić Beleca, cijenjena psihologica i autorica psiholoških priručnika Ljubica Uvodić - Vranić i Sandra Pocrnić Mlakar, a odlomke iz romana čita popularni hrvatski glumac Filip Juričić.

Ante Jelicic Beleca: Ljubavna pjesma
 
Oliverov glas i bezvremenski refreni odjekuju romanom „Ljubavna pjesma“ Ante Jeličića Belece, čiji je glavni lik mladić koji svoje osjećaje dijeli samo s onima koji razumiju Dalmaciju, otoke i Olivera. Jer mjesto radnje je Death Valley, California. Bud Bulin preživljava pjevajući i svirajući u zadimljenim klubovima i bavi se glumom – zato što ne zna glumiti. Njegovu glumu američki filmski establishment cijeni jer je autentičan i svoj, neodoljivi zatvoreni i samozatajni emotivac krupnih tamnih očiju.
 
Rijetki, međutim, znaju da se Bud bavi glumom jer ne želi pristati na licemjerje svijeta u kojem većina preživljava glumeći ono što nisu. Tajanstven i zatvoren, Bud otkriva da je iz Dalmacije samo onima koji razumiju Oliverove pjesme u kojima je ispričan cijeli Budov život – nevjerna ljubav, radost očinstva, a zatim nemogućnost njegova ostvarenja i neugasla ljubavna bol. Dalmacija u srcu, galebovi, sunce, more, nostalgija i Oliverovi refreni prate Buda kroz njegovu američku potragu za unutarnjim mirom i mjestom pod suncem. U svijetu koji ga ne razumije i kojemu se ne želi prilagođavati, Bud traži svoju pjesmu, rezonancu sa svojim osjećajima, a potraga ga vodi u susrete s ljudima koji daju odgovore i vode do nove nježnosti i cjelovitosti.
 
Ante Jeličić Beleca pažljivo osluškuje emocije i svog junaka vodi od pobune i otpora zbog iznevjerene ljubavi do prihvaćanja sebe i otvaranja srca prema drugima. „Ljubavna pjesma“ kombinacija je romana o duhovnom rastu poput "Sidarthe" i američkih romana ceste, uz glazbenu pozadinu najljepših dalmatinskih refrena i Oliverova glasa koji je izražavao zaljubljenost i ljubavnu bol na autentičan i muževan način. Zasićen mirisom mora i borovine, šumom valova i kliktanjem galebova, roman „Ljubavna pjesma“ može funkcionirati i kao romantična razglednica za globalnu publiku, no u njegovoj osnovi je osobni rast.