Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka premijera predstave 'Početak‘

Drama 'Početak', nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak, doživjet će svoju zagrebačku premijeru u srijedu, 22. studenoga, s početkom u 20 sati, u Teatru Exit.
vrijeme: 22.11.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://teatarexit.hr/

Tekst: David Eldridge
Redateljica: Aida Bukvić
Lucija: Dijana Vidušin
Daniel: Dražen Šivak
 
Prijevod: Lada Silađin
Scenograf: Ivo Knezović
Kostimografkinja: Danijela Gotal Grgurač
 
Koprodukcija: Teatar EXIT i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak 
 
Nakon tuluma, u neredu gdje je svaki tanjur upotrebljen, a svaka čaša poluprazna ili polupuna, skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose. Toliko različiti, ali opet slični u svojoj usamljenosti, jer usamljenost je jedino što ih spaja. Usamljenost koja paralizira u svojim strahovima, sjećanjima na loša iskustva i lijepe uspomene pretvara u crno bijeli nostalgični film koji se više nikada neće ponoviti. Postoji li u takvom stanju duboke uronjenosti u vlastitu samoću prostor za hrabro prepuštanje u neki novi odnos, novi početak? Je li nepristojno nadati se novoj ljubavi ili možda samo novom poljupcu?
 
Drama “Početak” u gotovo realnom vremenu voajerski nas uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, možda i ljubavi. Je li kasno da život (ponovno) počne?