Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb Design Week otkrio finaliste izbora za ZGDW Award

Osmo izdanje festivala Zagreb Design Week održava se od 21. do 26. rujna 2021. u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na još nekoliko partnerskih lokacija. Već tradicionalno, petu godinu u nizu, jedan od vrhunaca festivala je izbor za ZGDW Award.
vrijeme: 21.09.2021. - 26.09.2021.
url: https://zagrebdesignweek.com/
Drugi put zaredom ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija.
Finalisti ZGDW Award 2021. bit će predstavljeni izložbom u Hali V, kada će međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja, a  u svakoj kategoriji dodjeljuju se po tri nagrade.
Finaliste i dobitnike nagrada odabire peteročlani žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz područja dizajna: Davor Marković, Simon Morasi Piperčić, Goran Turković, Masanori Umeda i Anja Zorko.
Finalisti po kategorijama su:  za Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija Valentina Vidaković, Include i Enigma,  za Dizajn društvenih inovacija Ines Borovac,  Kofein dizajn i Rašić+Vrabec, u kategoriji Dizajn interijera za nagradu konkuriraju  Mikser i Cipmann, RAKETA i Björk, za najbolji Produkt dizajn Tina Rugelj, Benussi & the Fish i Nunc, za Grafički dizajn Tumpić / Prenc, Grafika  Tumpić i Grafika  Señor, a u kategoriji Tekstilnog i modnog  dizajna  Amina Musić , Mihaela Brajković i Nikolina Krstičević.
Ulaz na festival moguć je uz predočenje Covid putovnice (potvrda o cijepljenju ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati; testiranje se može napraviti ispred Hale V svaki dan za vrijeme ZGDW-a).