Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb Classic: osam besplatnih koncerata na otvorenom

Zagreb Classic: osam besplatnih koncerata na otvorenom
Manifestacija Zagreb Classic 2023. održavat će se na Trgu kralja Tomislava od 21. lipnja do 1. srpnja te će kroz ukupno osam besplatnih koncerata publika imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, najavljeno je u petak na konferenciji za medije.
vrijeme: 21.06.2023. - 01.07.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic
Na konferenciji za novinare u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog festival su najavili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, intendantica HNK u Zagrebu Iva Hraste Sočo, Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista te Ivana Kocelj s HRT-a.

Zagreb Classic 2023. počinje 21. lipnja koncertom "San ljetne noći" u organizaciji HRT-a, a završit će 1. srpnja svečanim koncertom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Na festivalu će, između ostalih, nastupiti Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK Zagrebu, Gradsko kazalište Komedija i ostali domaći i strani ansambli. Uz izvođače iz Hrvatske, vrhunsku klasičnu glazbu izvodit će i glazbenici iz Italije.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se otkazuju.

Zagreb Classic 2023. održat će se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i partnera, a program je objavljen na internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Zagreba. (HRT)