Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb Classic 2022.

Zagreb Classic 2022.
Festval Zagreb Classic 2022. održava se od 23. do 29. lipnja na Trgu kralja Tomislava, u organizaciji Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba i partnera.
vrijeme: 23.06.2022. - 29.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: ​https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic

Tijekom sedam dana trajanja festivala, publika će svaki dan moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, s početkom u 21:00 sat.
Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije, a cjelokupni program dostupan je na poveznici: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu će nastupiti i: Zagrebačka filharmonija, solisti i zbor Gradskog kazališta Komedija, Jazz orkestar Hrvatske vojske, dirigenti Marcello Rota, Paolo Spadara Munitta i Davor Dropuljić, sopranistica Cristina Mosca, skladatelj i glazbenik Tonči Huljić, i drugi.
Posebna će večer biti posvećena izvanrednom opusu i jubilejima skladatelja Alfija Kabilja koji je svojim glazbenim djelovanjem i svevremenskim mjuziklima obilježio glazbenu scenu i stvorio djela koja oduševljavaju generacije i generacije publike.

Vidi i:
​Koncert Joyce Jonathan na Tomislavcu