Preskočite na glavni sadržaj

Zadarsko kazališno ljeto od 28. lipnja do 2. kolovoza

Premijerom 'Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja' 28. lipnja počet će 28. Zadarsko kazališno ljeto, a završit će 2. kolovoza uspješnicom HNK Zadar 'A di smo sad, moja Stoše', najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare ispred Muzeja antičkoga stakla.
vrijeme: 28.06.2022. - 02.08.2022.
mjesto: Zadar
url: https://zklj.hnk-zadar.hr/hr/predstave-zadarskog-kazalisnog-ljeta

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ napravljena u suradnji HNK Zadar s Kazalištem lutaka Zadar i, iako surađuju već godinama, to im je prva službena suradnja na Kazališnom ljetu. Redatelj je  Dražen Ferenčina.
  Shakespeareovo remek-djelo bio je temelj Ivi Brešanu da progovori o temama koje su nam itekako bliske, poput lopovluka, licemjerja, primitivizma, političke bahatosti, arogancije. Čini mi se da je predstava, u koje god je društveno uređenje i vrijeme stavili, uvijek aktualna. Brešan je naš suvremeni pisac i to je tekst koji govori o nama i o tome kako se Bukare i danas vrlo često rađaju i „uspješno“ nas vode“, rekao je redatelj Ferenčina.
Jazz festival, koji se od 27. do 29. srpnja održava u sklopu Kazališnog ljeta, počet će koncertom Freda Wesleya, jednog od najvećih živućih legendi jazz i soul glazbe.
"Imat ćemo i pet gostujućih predstava  - Teatra Gavran, požeškog Gradskog kazališta, Teatra  Rugantino, Gradskog kazališta mladih Split i Kazališne družine Ritam igre", rekao je ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.
Dodao je kako će u Zadru nastupiti i Ratko Zjac, koji dolazi s vrhunskim glazbenikom, bubnjarom Johnom Rileyjem, a posljednji dan gostovat će Celia Kameni, jedna od vrhunskih interpretatorica stare i nove glazbe i vrhunski napolitanski bubnjar Elio Copolla. Bit će to njihov premijerni nastup u Hrvatskoj.
Ove godine Kazališno ljetno predstavit će i dvije koprodukcije sa Zadarskim plesnim ansamblom u predstavi „Dvije žene, pet žena“  te koprodukciju HNK i Drame plus u predstavi „Meso“.

Ulaznice za sve predstave i koncerte moći će se kupiti od 23. lipnja.
 
Izvor: Hina