Preskočite na glavni sadržaj

Zadarska županijo, sretan ti rođendan! - natječaj

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira natječaj 'Županijo, sretan ti rođendan!' u povodu Dana Zadarske županije 2024. godine. Natječaj je namijenjen djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije.
vrijeme: 01.03.2024. - 01.04.2024.
url: http://www.nmz.hr

Tema natječaja: široj okolini nepoznate i manje poznate prirodne i kulturne karakteristike Zadarske županije.

Uvjet natječaja je prikazati prirodne i kulturne karakteristike u neposrednom okruženju sudionika za koje oni smatraju kako su bitni za prepoznatljivost Zadarske županije (npr. stara crkva u mjestu stanovanja sudionika, trg u središtu mjesta koji ima svoju povijest, bistro more, osobe koje znaju priče o svemu, prostori koji su jedinstveni i dr.). U natječaju se ne traže općepoznate karakteristike Zadarske županije (kao što su crkva sv. Donata, Pozdrav suncu, Morske orgulje, katedrala sv. Stošije i dr.).
Natječaj nije likovno ograničen, sudionici mogu odabrati žele li na natječaj poslati likovni, literarni ili video uradak. Mogu napraviti i makete prostora za koji smatraju kako odgovara temi natječaja.
Rad može biti individualan ili grupni (grupa od najmanje 5 osoba). Svaki sudionik, odnosno grupa može poslati maksimalno jedan rad.
Pristigli radovi bit će izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 10. travnja, 2024. godine. Na otvorenju izložbe dijelit će se nagrade stručnog žirija za najbolje radove. Bit će dodijeljena jedna nagrada po starosnoj kategoriji odabrana od strane stručnog žirija. Tjekom trajanja izložbe, posjetitelji će moći glasati koji će rad dobiti nagradu publike.

Propozicije natječaja>>>