Preskočite na glavni sadržaj

'Zaboravljene stvari' - promocija knjige i otvorenje izložbe Agate Lučić

Predstavljanje umjetničke knjige nagrađivane autorice Agate Lučić „Zaboravljene stvari“ i otvorenje izložbe originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje održat će se u četvrtak 16. ožujka u 19:30, u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu.
vrijeme: 16.03.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.mala-zvona.hr/zaboravljene-stvari-promocija/

Uz autoricu o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić. Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka.

U svojoj novoj umjetničkoj autorskoj knjizi, namijenjenoj publici svih generacija, Agata Lučić vodi čitatelje/čitateljice na sajam starih stvari. To je monokromatski plavi svijet u kojemu se nižu raznoliki predmeti, svaki sa svojom pričom. Svojim osebujnim i vrlo prepoznatljivim likovnim jezikom autorica iz stranice u stranicu dočarava fragmente života koje su „zaboravljene stvari“ dijelile sa svojim ljudima, stvarajući originalno, pomalo čudesno, toplo ozračje. Posljednja duplerica donosi iznenađenje: u trenutku kad stvari uspiju privući nove ljude, u slikovnicu prodiru boje. To više nije prostor sjećanja, nego prostor života. Ova likovno izuzetno inventivna slikovnica, i nostalgična i vesela, očuđuje najobičnije predmete, poziva na sanjarenje, nudeći nedvojben vizualni užitak.
S likovnim radovima za Zaboravljene stvari Agata Lučić ušla je među finaliste izložbe ilustracija na međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni 2023.