Preskočite na glavni sadržaj

'Zaboravi na Dulcineu' premijerno na sceni KUC Travno

'Zaboravi na Dulcineu' žanrovski ostaje neopredijeljena- izabire u isto vrijeme biti fizički teatar, mjuzikl, govorno kazalište, klaunski cabaret…i još ponešto. Predstava je nastala u koprodukciji Triko Cirkus Teatra, CirkPozora i Umjetničke organizacije Canta, a bit će premijerno izvedena 30. rujna i 1. listopada na sceni KUC Travno.
vrijeme: 30.09.2021. - 01.10.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.trikocirkusteatar.com/

Predstava nastavlja istraživačku igru započetu u Klaunu u Kanonu u kojoj fluidnu figuru kazališnog klauna puštamo da kroči tvrdoukoričenim izdanjima kanonske literature. Tako dovedeni u suodnos i klaun i klasik prepoznaju ono što ih veže: besmrtnost kao modus postojanja (poznato je-  ni klauna ni klasika nikad ne zahvaća konačnost smrti),  ali i isti predmet interesa- ono suštinski ljudsko.  Dekonstrukcija klasičnih tekstova- od Shakespearea do Šenoe- ovdje je primarno ludističkog nadahnuća, klaun se s tekstom igra, kao s kockama, koje  rastavlja i ponovno sastavlja, kao što to čini dijete, nevino i bez druge primisli osim užitka u igri.
 
Režiju i koncept potpisuje Lee Delong, američko- francuska glumica, redateljica i profesorica klaunerije koja je sa svojim dosadašnjim predstavama ( Mistero Buffo, Slavuj, Tri i pol sestre, Crna Petra) već poznata i priznata na našoj kazališnoj sceni.
 
Dramaturginja je  Marija Antić, autorica glazbe Davorka Horvat, a igraju Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak, Davorka Horvat i Rok Juričić.
 
Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, te zaklade Kultura nova.