Preskočite na glavni sadržaj

You&Mi - srebrna digitalna retrospektiva umjetničkog rada Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena

You&Mi - srebrna digitalna retrospektiva umjetničkog rada Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena
Povodom 25 godina zajedničkog života i književnog rada Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen pozivaju vas na premijeru projekta 'You&Mi - srebrna digitalna retrospektiva'. Riječ je o virtualnom arhivu i digitalnom ispisu književnog rada ovog autorskog dvojca.
Novi program ne nudi samo digitalno oblikovanje postojećih djela, već stvara nove kulturne sadržaje pri čemu interakcija digitalnog i tiskanog medija kreira multidisciplinarna autorska djela, tekstualne, audio i video književne minijature koje se u interakciji s globalnom publikom nanovo interpretiraju i stvaraju dodatnu umjetničku vrijednost.
 
Svratite na mrežne stranice umjetničke organizacije 'Komoč koruna' i provjerite o čemu se radi. Ulaz je besplatan – u svako doba dana i noći!
 
Za slobodno čitanje u elektroničkom obliku tu su: "Da mu polomimo obje noge", "Dječak-krava", "Smrt bijela kost", "Tamo su kuće od čokolade" i "Trgovac godinama", ali i ulomci iz romana "Blagoslovljena", "Putanje", "69, 70", "Mr. & Mrs. Hide", "Gdje se noga spaja s drugom nogom" i "Raj" ili ukupno preko dvije stotine stranica teksta kojega će u narednim mjesecima biti još i više. Uz besplatne tekstove znatiželjni mogu pronaći i desetak video i audio adaptacija koje upotpunjuju sliku dosadašnjeg rada autora.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u 2021. godini.