Preskočite na glavni sadržaj

[Webinar] Culture Moves Europe – shema individualne mobilnosti

Desk Kreativne Europe – Kultura 19. svibnja organizira webinar s ciljem pružanja informacija o Pozivu za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u sklopu sheme Culture Moves Europe.
vrijeme: 19.05.2023. -
url: https://deskkultura.hr/
Culture Moves Europe nova je permanentna shema mobilnosti financirana kroz program Kreativna Europa, a implementira ju Goethe Institut. Culture Moves Europe dodjeljuje sredstva umjetnicima, kulturnim profesionalcima i organizacijama domaćinima iz svih sektora unutar potprograma Kultura: arhitektura, dizajn, kulturna baština, modni dizajn, književni prijevodi, glazba, izvedbene i vizualne umjetnosti. Pozivom se umjetnicima i kulturnim profesionalcima nastoji omogućiti da istražuju, stvaraju, spoznaju i povezuju se s međunarodnim partnerima.
 
Trenutno otvoreni Poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca koji su stariji od 18 godina te žive i rade u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa otvoren je do 31. svibnja 2023. u 23:59 CEST. Do 2025. godine Culture Moves Europe otvorit će se još dva poziva u razdoblju od jeseni 2023. do proljeća 2024., te od jeseni 2024. do proljeća 2025. godine.
 
Informativni webinar održat će se u petak, 19. svibnja 2023. u 11 sati putem Zoom platforme, a shemu individualne mobilnosti predstavit će Malgorzata Szlendak iz Europske komisije koja će pružiti sve detalje potrebne za prijavu te odgovarati na pitanja sudionika.

Za sudjelovanje na webinaru potrebna je registracija putem e-obrasca, a poveznica za sudjelovanje bit će poslana na e-mail adresu sudionika na dan održavanja webinara.
Radni jezik webinara je engleski, a predviđeno trajanje je oko sat vremena.