Preskočite na glavni sadržaj

Vukovarskom vodotornju nagrada 'Plautilla'

Vukovarskom vodotornju - simbolu hrvatskog zajedništva dodijeljena je međunarodna kulturno-turistička nagrada 'Plautilla', izvijestili su u ponedjeljak iz Grada Vukovara.
vrijeme: 03.04.2023. -
mjesto: Vukovar

Navodi se kako su nagradu, na prijedlog Turističke zajednice grada Vukovara, u sklopu 9. međunarodnog kongresa povijesnih gradova, dodijelili Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin.
 
Riječ je o Plaketi sa zlatnim znakom za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno-povijesne baštine u kategoriji Povijesni grad/lokalitet/ustanova.
 
Od otvorenja 30. listopada 2020. Vukovarski vodotoranj posjetilo je 210.128 ljudi, od čega samo u prošloj godini 111.133. Tijekom godine bio je mjesto mnogih zbivanja, sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima iz godine u godinu sve je bogatiji, navode iz Grada Vukovara.
 
Ocjenjuju kako Vukovarski vodotoranj koji danas stoji uz bok najvećim svjetskim tornjevima daje iznimno velik doprinos Vukovaru, njegovom razvoju, atraktivnosti i turizmu, a nagrada "Plautilla" još je jedan izvrstan pokazatelj kako je njegova obnova bila ispravna odluka.
 
Prošle godine tu je nagradu dobio Franjevački samostan u Vukovaru za projekt Franjevački muzej Vukovar.
 
Međunarodni kongres povijesnih gradova je projekt u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina.
 
Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj pod geslom „Meet, share & build“, kojemu je svrha potaknuti susrete čelnika u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmijeniti iskustva u njihovoj promidžbi na domaćemu i međunarodnom turističkom tržištu te razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana zajedničkim angažmanom.
 
Izvor: Hina