Preskočite na glavni sadržaj

Vukovar: 18. novinarsko – književnički susret 'Grad to ste vi!'

Gradska knjižnica Vukovar i ove se godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. 18. novinarsko – književničkim susretom 'Grad to ste vi!', u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića. Susret će se održati u četvrtak, 17. studenoga, s početkom u 12 sati, u vukovarskoj Knjižnici.
vrijeme: 17.11.2022. -
mjesto: Vukovar
url: https://www.facebook.com/gradskaknjiznicavukovar/

U okviru susreta održat će se tematski razgovor pod nazivom “Pogled izvana – glas hrvatskog iseljeništva za Vukovar”, a događaj će pratiti i izložba “Foreign Press Bureau”.
 
U tematskom razgovoru sudjeluju dr.sc. Ivan Tepeš, Silvio Jergović i Mirko Volarević.
 
Ovogodišnji program održava se u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika -  podružnica Vukovar te tradicionalno s osnivačima manifestacije: Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika i Gradska knjižnice Vukovar.
 
Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja na najprimjereniji način želi sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Osobit naglasak daje se na dimenziju zločina na Ovčari koji se dogodio 20. studenog 1991. godine i sve njegove žrtve, naglašavaju organizatori Susreta.