Preskočite na glavni sadržaj

'Volim te ne volim te, to je ista stvar' – rad u nastajanju

Cirkus Kolektiv kroz rezidencijalni partnerski program 'Collaboration laboratory for interdisciplinary practices' dovodi dvije cirkuske umjetnice Steph Mouat & Valentina Melotti. 'Volim te ne volim te, to je ista stvar' naziv je rada u nastajanju koji će se održati u subotu, 1. listopada, u 19 sati, u prostoru Male scene Doma mladih (Ulica slobode 28, Split). Ulaz je besplatan!
vrijeme: 01.10.2022. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/cirkuskolektiv

Dvije ekvilibristice predstavit će rad u nastajanju koji se oslanja na cirkusku tehniku balansiranja na rukama, a temelji se na istraživanju indirektnih utjecaja na tijelo u prostoru, putem posrednika.
 
Više o eventu možete saznati na linku: Volim te ne volim te, to je ista stvar (wip) | Facebook
 
Tko su Valentina Melotti i Steph Mouat?
 
Talijanska i australska cirkuska umjetnica koje žive u Francuskoj. Njihova osnovna disciplina su stojevi. Upoznale su se u cirkuskoj školi Le Lido u Toulouse-u, gdje su obje studirale. Sada rade s različitim kompanijama kao što su SquareHead Productions, Grand Vacarme i La Barque Acide.
 
Rezidencija se odvija u sklopu partnerskog projekta Collaboration lab čiji je nositelj Cirkus Kolektiv, a provodi se u suradnji s udrugama Cirkorama (Zagreb) Tuzla live (Tuzla, Bosnia and Herzegovina) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki Greece). Projektom se podupiru cirkuski interdisciplinarni radovi u nastajanju.
 
Kao dio rezidencijalnog boravka uz produkciju umjetničkog rada, održana je masterclass radionica stojeva namijenjena svim zainteresiranim polaznicima. Nakon prezentacije umjetničkog rada u nastajanju "Volim te ne volim te, to je ista stvar" održat će se Artist talk – moderirana diskusija s publikom.
 
Projekt je financiran od strane Teatroskopa, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.
 
Program se provodi u sklopu 10. Platformata, festivala nezavisne kulture.