Preskočite na glavni sadržaj

'Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma' u kinima

Francuski redatelj Basile Carré-Agostini u svom šarmantnom dokumentarcu 'Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma' donosi priču o bračnom paru sociologa Monique i Michelu Pinçon-Charlot, poznatih po svojim istraživanjima o nejednakosti u društvu i znanstvenim radovima kojima nemilosrdno seciraju jedan posto ultra-bogatih, a u distribuciji zagrebačkog Restarta uoči prvomajskog vikenda film se prikazuje u nezavisnim kinima diljem zemlje.
vrijeme: 01.05.2023. - 19.05.2023.
url: http://restartlabel.net/

Ljubav Monique i Michela traje duže od pedeset godina i veći dio tog vremena radili su zajedno u prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja, sve dok se prije 15 godina nisu umirovili kako bi uživali u dobrom, mirnom životu u pariškom predgrađu. No, kako se opustiti u mirovini kad se treba boriti protiv kapitalizma? Ili kako Monique kaže: ‘Danas, kao i jučer, nema drugog rješenja osim revolucije’.
 
Pravi odmor ovog bračnog para aktivista morat će još malo pričekati jer u francuskoj prijestolnici svako malo izbijaju prosvjedi, a njihova je misija mladim ljudima objašnjavati strukturu društvene nejednakosti i obrasce koji osiguravaju da bogati postaju još bogatijima, da proučavaju novije socijalne pokrete i gledaju tko su ti koji, eventualno, na leđima i u glavi mogu iznijeti socijalnu pobunu i otpor postojećem stanju.
 
POPIS KINA: Kinematografi Dubrovnik / Dubrovnik / 1. svibanj, Udruga K.V.A.R.K. / Klub kulture - multimedijalni i kulturni centar / Križevci / 2. svibanj, Kinoteka Zlatna vrata / Split / 2. i 19. svibanj, Dokukino KIC / Zagreb / od 4. svibnja, Art-kino Rijeka / Rijeka / 3. i 9. svibanj, PopUp ART kino / Samobor / 6. i 7. svibanj.

RESTART Label