Preskočite na glavni sadržaj

'Vodič o mobilnosti cirkuskih umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije'

 'Vodič o mobilnosti cirkuskih umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije'
Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, tj. njegova programska voditeljica Antonia Kuzmanić, izdala je pregled vodiča 'Cultural Mobility Funding' kojeg je objavila mreža On the Move u rujnu 2022. godine. Ovaj pregled sadrži mogućnosti mobilnosti cirkuskih umjetnika, radnika i organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije i dostupan je za besplatno preuzimanje.
Poveznica: https://www.mediafire.com/file/y5rl4hztgtcc8rx/Pregled_vodica_Cultural_Mobility_Funding_Antonia_Kuzmanic.pdf/file  
 
Od 26. do 28.9.2022. Antonia Kuzmanić pozvana je da sudjeluje na radionici u Ljubljani i Kranju u organizaciji mreže On the Move kao jedna od „mobility developersa“ s područja Balkana. 12 predstavnica/ka država s Balkana u razgovoru s facilitatoricama u dinamičnoj i inspirativnoj atmosferi dijelilo je vlastita iskustva o nacionalnoj, unutarregionalnoj, europskoj i međunarodnoj mobilnosti i otvorilo dodatne teme za promišljanje o umjetničkoj mobilnosti i međunarodnoj suradnji. Kao rezultat radionice koja je održana, svaki od 12 sudionika osmislio je način na koji će promišljanja s radionice kao i znanje i iskustvo podijeliti sa svojom zajednicom.
 
Imajući na umu radne uvjete cirkuske zajednice, nedostatak ljudskih kapaciteta i vremena za iščitavanjem originalnog Vodiča, Antonia je napravila upravo to – iščitala je originalni Vodič i identificirala one natječaje, institucije, fondacije, organizacije ili prostore koje pružaju mogućnost mobilnosti za cirkuske umjetnike, radnike i organizacije iz navedenih zemalja nadajući se da će na ovaj način ojačati međunarodne suradnje i putovanje kolega iz cirkuske zajednice.