Preskočite na glavni sadržaj

Vizualno doživite manifestaciju 'Hrvatska volontira 2023.'

Vizualno doživite manifestaciju 'Hrvatska volontira 2023.'
Pogledajte kratak dokumentarni film o volonterskim akcijama diljem Hrvatske! Kampanja je okupila 96 organizatora volontiranja koji su u 56 gradova i općina diljem Hrvatske proveli 125 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 1 950 volontera poklonilo je 8 650 volonterskih sati svojim zajednicama. 
I ove su godine građanke i građani diljem Hrvatske u sklopu manifestacije volontirali  u uistinu raznolikim i šarolikim aktivnostima! Naglasak je stavljen na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se ove godine kampanja održala pod sloganom „Mali doprinos za veliki  utjecaj“, u partnerstvu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Odraza – Održivi razvoj zajednice i Hrvatske mreže za beskućnike.  

Sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima kampanje, volonterke i volonteri ukazali su da su baš oni promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. 

Održavanjem manifestacije i okupljanjem velikog broja organizacija i volontera istaknut je značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Detaljan prikaz svih održanih aktivnosti provedenih u sklopu manifestacije Hrvatska volontira pronađite u izvještaju, a kako je to izgledalo diljem Hrvatske, pronađite u videu o kampanji.

Kampanju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.