Preskočite na glavni sadržaj

'Vizualni dodiri', projekt umjetnika Stjepana Perkovića

'Vizualni dodiri', projekt umjetnika Stjepana Perkovića
Akademski slikar Stjepan Perković, koji svoje likovno carstvo gradi slikajući nogom, predstavlja projekt 'Vizualni dodiri' kojeg podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe. Umjetničkim djelovanjem u javnosti, Stjepan Perković promatraču želi pružiti vizualni kontakt sa svojim djelima te mu omogućiti uvid u sam proces nastajanja njegovih slika.
Program 'Vizualni dodiri' održavao se od prosinca 2021. do svibnja 2022., a sadržaj je dostupan na mrežnoj stranici autora, na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na YouTube kanalu projekta.

Rad umjetnika moguće je pratiti i uživo u prostoru ateljea koji ima otvoren izlog prema ulici. Na taj način prolaznici mogu promatrati proces nastajanja djela te vidjeti autorove slike postavljene na zidovima ateljea. 

O projektu umjetnik kaže: ​'Tjelesna ograničenost mi je otvorila nove dimenzije dolaska do rješenja. Zato je potrebno poticati i razvijati kreativnost na individualnoj razini kao i na razini društvenog okruženja u kojem živim.' O ulozi boje u svom stvaralaštvu navodi: 'Boja je najvažniji vodič u mom umjetničkom životu. Puštam da boje žive na mojim platnima i vode me na sljedeću razinu. Za mene je sama boja ideal koji nastojim dosegnuti i prenijeti uz pomoć svoje lijeve noge koja drži kist. Taj je proces neprestana konverzacija, počevši od prvog poteza kista preko reakcije koje boje pobuđuju, vodeći me do dovršetka slike.'...

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.