Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna šetnja Franjevačkim muzejom Vukovar

Virtualna šetnja Franjevačkim muzejom Vukovar
Dana 28. rujna 2021. predstavljen je prvi hrvatski mobilni vodič, pametne aplikacije za Android i iOS uređaje: QtouR - virtualni vodič koji je implementiran u Franjevački samostan i muzej Vukovar. Franjevački muzej Vukovar ovim se virtualnim vodičem svrstao u sam vrh suvremenih svjetskih muzeja koji u komuniciranju s posjetiteljima i prezentaciji baštine koriste napredne informacijske tehnologije... Virtualni obilazak FMV uz audio vodič
QtouR - virtualni vodič implementiran je u cjelokupni kompleks Franjevačkog samostana u Vukovaru, na preko 3.500 kvadratnih metara.
Virtualna šetnja posjetiteljima omogućuje online obilazak muzej na dvije etaže, crkvu, kriptu, zvonik s vidikovcem, klaustar, vinski podrum pa čak i vanjski prostor sa šetnicom i pogledom na Dunav.
Projekt Franjevačkog samostana Vukovar 'Izrada edukativne mobilne aplikacije i interaktivnih online sadržaja - virtualni vodič kroz izložbu' podržava Ministarstvo kulture i medija RH u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH. 
Opširnije