Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca

Virtualna prezentacija kulturne baštine Muzeja grada Karlovca
U srijedu, 19. listopada, u Muzeju Domovinskog rata Karlovac – Turanj održano je predstavljanje dvaju projekata Muzeja grada Karlovca – virtualnih šetnji Starog grada Dubovca i Muzeja Domovinskog rata.
Neven Roginić, vlasnik digitalne agencije l33t je predstavio tehnološka dostignuća virtualne i proširene stvarnosti te naglasio vrijednosti virtualnih šetnji, dok su muzejski pedagog Marinko Pleskina i kustos pedagog Karlo Mandić prezentirali koncept i sadržaj virtualnih šetnji Starim gradom Dubovcem i Muzejom Domovinskog rata u Karlovcu. Radi se o dvojezičnim virtualnim šetnjama dvama lokacijama Muzeja grada Karlovca, kroz koje se tuzemnim i inozemnim posjetiteljima omogućuje prošireno iskustvo ovih kulturno-turističkih točaka grada.
 
Prezentacijom povijesnih prostora u digitalnom okruženju ove kulturne lokacije grada dobivaju na većoj vidljivosti, približene su potencijalnim posjetiteljima i možemo ih doživjeti na drugačiji način, sagledati ih u okviru njihova okoliša i u odnosu na druge relevantne točke grada. Osim što virtualne šetnje pružaju jedinstven pogled na lokaciju, u slučaju Muzeja grada Karlovca, one čine temelj na kojem će se iskustvo proširene stvarnosti dalje nadograđivati novim digitalnim sadržajima.
 
Virtualne šetnje Starim gradom Dubovcem i Muzejom Domovinskog rata u Karlovcu koncipirane su u cjelinama, koje posjetitelju pomažu u rasuđivanju što na lokaciji može doživjeti. Izuzev spomenutog, mogućnosti proširenja stvarnosti Starog grada i Muzeja prisutnima su na kraju predstavljene i kroz iskušavanje VR naočala Oculus agencije l33t.
 
Pozivamo sve da iskušaju virtualne šetnje na website-u Muzeja grada Karlovca, podstranicama Starog grada Dubovca i Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj ili na sljedećim poveznicama: Stari grad Dubovac https://www.l33t.agency/dubovac/, Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj https://l33t.agency/mdr/ .
 
Izvor: Muzej grada Karlovca