Preskočite na glavni sadržaj

Vinkovci u lipnju postaju Rimkovci

Vinkovci se spremaju za jubilarne X. Rimske dane, koji će se u organizaciji Turističke zajednice grada Vinkovaca održati od 16. do 18. lipnja, pod nazivom “Decenalija – deseti Rimski dani u Rimkovcima”. Posjetitelje očekuje bogat program tijekom kojeg će imati priliku doznati više o načinu života u antičko vrijeme i utjecaju Rima na područje grada Vinkovaca.
vrijeme: 16.06.2023. - 18.06.2023.
mjesto: Vinkovci
url: https://visitvinkovci.com/
Za pravu rimsku atmosferu pobrinut će se članovi udruge Prima Valentiniana, koji će prikazati život rimske postrojbe, a cjelokupan ovogodišnji program potpisuju glumci Vjekoslav Janković i Petra Blašković: ''Kako bismo što realističnije prikazali život iz vremena Rimskog carstva, proučavali smo povijesne knjige, na temelju kojih smo pripremili zanimljive prikaze običaja, u čemu će nam pomoći glumci Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci, studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, uz potporu HNK u Osijeku. S nama su, kao i ranijih godina, vinkovački i pulski gladijatori, te gosti iz Zagreba, Italije i Orahovice koji će prikazati svakodnevni život Rimljana kao i život legionara. U sklopu programa posjetitelje očekuju ples i glazba, ali i jedinstvena modna revija starog Rima, za koju je kostime izradila udruga Vrijedne ruke.’’
Večer prije službenog početka Rimskih dana rezervirana je za Rimsku noć vina koja će se održati u prekrasnom ambijentu Šokačkoga stana, a u večernjim satima u petak i subotu posjetitelje će zabavljati Adastra i Soulfingersi.
Detaljan program ovogodišnjih Rimskih dana možete pogledati na visitvinkovci.com.