Preskočite na glavni sadržaj

Vikend gostovanje Male scene na Dubrovačkim ljetnim igrama

Kazalište Mala scena gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama 30. i 31. srpnja s dvije dječje predstave koje će biti izvedene u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. 'Priča o kotaču' na rasporedu je u dva termina u jutarnjim satima, dok će 'Kraljevna na zrnu graška' igrati u dva termina u poslijepodnevnim satima. Oba programa održavaju se pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.
vrijeme: 30.07.2022. - 31.07.2022.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-festival.hr
Pozornicom predstave Priča o kotaču, namijenjenoj djeci od 1,5 do 5 godina, dominira veliki krug napravljen od igračke makete željezničke pruge, a u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja u 10 te 11 sati mali i veliki kotači oživjet će u Kabogi nastupom i sugestivnim pripovijedanjem. Kao jedna od rijetkih predstava u Hrvatskoj namijenjena djeci mlađoj od dvije godine, ljepotom slika i riječi kojima pripovijeda o onome što ih okružuje, najmlađima usađuje estetske vrijednosti za cijeli život te im posredno i podsvjesno pomaže razumjeti svijet koji ih okružuje.
 
Nešto stariji uzrast (3+) zabavit će se uz jednu od najljepših bajki Hansa Christiana Andersena, razigranu interaktivnu predstavu Kraljevna na zrnu graška koja je zaštitni znak Male scene te ujedno i njihova prva predstava. Predstava će igrati na istoj lokaciji u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja u 17 te u 18:30 sati. Rađena je kao kazalište participacije u kojemu glumci postavljaju okvir i pozivaju djecu da svojim sudjelovanjem prate, ali i kreiraju samu predstavu, uz fantastične lutke i glazbu s kojima progovara o snazi mašte, važnosti prave ljubavi i zajedničkog stvaranja.  
Opširnije