Preskočite na glavni sadržaj

VII. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

VII. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu
Sedmi Festival adventskih i božićnih pjesama otvara se u subotu, 3. prosinca u 19 sati, u Grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu s koncertkom 'Cmreki v snegu spiju' u izvedbi Vedrane Zrnić, mezzosopran, i Tamare Perc, gitara, a gošća koncerta je violinistica Ruta Bobić.
vrijeme: 03.12.2022. - 22.12.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://musicanota.hr/

Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu postao je već tradicionalno kulturno događanje  koje nas u vrijeme adventa ili došašća daruje nadahnutim izvedbama adventsko-božićnih pjesama.
Nakon tri godine Festival se ponovno vraća u zatvorene prostore, a u Grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu održat će se četiri od osam koncerata Festivala, i to svaku subotu do Badnjaka. 
Festival će koncertima klasične, klapske i pučke glazbe pružiti raznolik i bogat program prelijepih pjesama i napjeva iz hrvatske i svjetske glazbene riznice.  Svaki koncert će biti poseban umjetnički i duhovni doživljaj, od kojih posebno izdvajamo:
Zahvaljujući Oratorijskom zboru Crkve sv. Marka “Cantores sancti Marci” i Zagrebačkom omladinskom komornom orkestru pod dirigentskom palicom Jurice Petra Petrača, imat ćemo priliku uživati u odi radosti posvećenoj Djevici Mariji i izvedbi djela Johna Ruttera Magnificat! Klapa Cesarice izvest će koncert Ditiću malom hodite, kojim će ujedno najaviti najnoviji nosač zvuka istoimenog naziva. Koncert Duhovni susret u glazbi pružit će nam jedinstven doživljaj grkokatoličke i rimokatoličke glazbene tradicije koja se stoljećima njeguje na području Hrvatske, u izvedbi Ćirilometodovog kora, Ženskog vokalnog sastava Harmonija disonance i Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić”…

Za sve koji će u šetnji uživati u ozračju Adventa u Zagrebu organizator je pripremio i koncerte na otvorenom, na terasi Kavane Lav kod Kamenitih vrata u izvedbi Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“ i Gospodentić singersa.